2013. április 23., kedd

Tamarillo ./Trópusi paradicsomfa 5 db.mag - Jelenlegi ára: 1 Ft

Cyphomondrea betacea.
A tamarillo a paradicsom, a padlizsán és a burgonya közeli rokona, melyet már az ősi perui civilizáció is jól ismert és kedvelt. A hegyek között ma is gyakran fellelhető. Innen terjedt tovább Közép-Amerikába, majd jelent meg Ázsiában. Termesztik Sri-Lankán azaz Ceylonon és Indiában is.
A tamarillo az Andok-hegységből, Dél-Amerikából származik. Ezeken a területeken a mai napig megtalálható mint konyhanövény, és a legnépszerűbb gyümölcsök egyike.
Termése hegyes tojás alakú, hosszú kocsányú bogyó, amelynek 100 g a súlya. A narancsszínű, paradicsom- vagy bíborvörös, gyakran sötét csíkos terméshéj vékony, szilárd, sima és fényes. A lédús terméshús szilvára emlékeztet, sárgásvörös, savanykás, zamatos ízű. Az ízletes bogyókat érett állapotban nyersen, gyümölcsként fogyasztják, gyümölcssalátákba teszik, megpárolva zöldségként tálalják, cukorral szirupot, desszertet, chutneyt, zselét és lekvárt főznek belőle. A termés édesített leve üdítőital.
A növény 2. évtől hoz terméseket. Levele nagy sötétzöld szív alakú. Magassága az 5 m-t is elérheti.
Télen leanderhez hasonló tartást igényel, félárnyékos helyen kell tartani, fűthető helyen mert -3 °C-on elpusztul. Gyümölcse december-januárban érik. Terméshozásra a 18-24-ik hónapos korában lehet számítani először.
Egész évben vethető, előkezelés nélkül a talaj felső 1 cm-ébe. Optimális hőmérséklet: 22-25 C.   Csírázási időtartam: 3-4 hét.
A képek  a saját  növényeimről készültek. A nagy növény már  kb. 1, 70 magas jelenleg is bimbós. A kisebb növénynek most ért be a termése, de már újra bimbó is van rajta.
Ezen az aukción 5 db. magra licitálhatsz.
Ha inkább növényt szeretnél az is van a termékeim között.
Személyes átvétel hetente  1 alkalommal Budapesten a 11. kerületben a  Kondorosi úton megoldható vagy postázom.
Ha kérdésed vagy ajánlatod van még a licitálás előtt tedd meg, igyekszem gyorsan válaszolni.
Kérlek, hogy a licit zárása után 3 napon belül vedd fel velem a kapcsolatot e-mailben, hogy a fizetés és a szállítás feltételeit egyeztessük, az átvételre 10 napot tudok biztosítani. Amennyiben még másmilyen termékre is licitálsz, kérlek jelezd.
Postázási címet kérek, mert nem kapom meg minden esetben automatikusan.
A levelezésnél és az utalásnál is tüntesd fel légy szíves a felhasználó nevedet, a könnyebb azonosítás miatt.


Jelenlegi ára: 1 Ft

Az aukció vége: 2013-05-11 16:50
. Tamarillo ./Trópusi paradicsomfa 5 db.mag - Jelenlegi ára: 1 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése